Ultimele Știri

Andrei Hrebenciuc află azi ce se va întâmpla cu procesul lui

Andrei Hrebenciuc va fi  judecat în procedură simplificată în  dosarul retrocedării ilegale de păduri. Acesta și-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii DNA.

 Andrei Hrebenciuc a solicitat judecarea sa prin procedură simplificată, după ce şi-a recunoscut faptele, iar magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să ia astăzi o decizie. Potrivit Codului de procedură penal, procedura simplificată se aplică atunci când o persoană implicată într-un dosar penal semnează un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Andrei Hrebenciuc poate scăpa, în acest caz, cu jumătate din pedeapsa prevăzută de lege pentru că și-a recunoscut faptele.

Conform legii, acest acord se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult şapte ani.

În dosarul retrocedării ilegale de păduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*