Ultimele Știri

Andrei Hrebenciuc a fost reţinut în Dosarul Retrocedărilor

Andrei Hrebenciuc a fost audiat la DNA Brașov în această dimineață,  iar după 4 ore  de audieri, acesta a fost reţinut de către procurorii DNA. Andrei Hrebenciuc ar fi întreprins acţiuni în numele tatălui său Viorel Hrebenciuc, în Dosarul Retrocedărilor. 

Procurorii anticorupție au făcut percheziții la biroul din Bucureşti al lui Andrei Hrebenciuc și la birourile unor avocați care ar fi vizați în acelaşi dosar.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Viorel Hrebenciuc a decarat că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la Preşedinţie şi că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

Procurorii l-au reţinut pe Andrei Hrebenciuc pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență, spălare de bani.

De asemenea, în cauză, s-a dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de doi avocaţi, Nicolae Mergean şi Victor Prodan, precum şi faţă de Carmen Drăgoi, asociat şi administrator al societăţii comerciale Reședința Vârstnicilor SRL, toți pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

„Începând cu luna data de 24 iunie 2013, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisă în mod presupus fraudulos.

În baza unei înțelegeri prealabile cu Bengescu Dan Costin, Viorel Hrebenciu și cu suspecții Prodan Victor Adrian, Mergeani Nicolae, inculpatul Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe suspecta Drăgoi Carmen Elisabeta să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător alături de Bengescu Dan Sorin pentru suprafața de 43.277 ha, dobândită prin decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la prețul de 2.500 de euro/ha.

Preţul tranzacţiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca, în cuprinsul său, și cumpărarea de influență de la autoritățile din județul Bacău.

SC Reședința Vârstnicilor SRL are ca asociat unic pe Majura Limited (cu sediu social în Cipru), persoană juridică cipriotă al cărei asociat real este Hrebenciuc Andrei.

Prin disimularea adevăratei naturi a provenienței folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobândirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urmă să comită infracțiunea de trafic de influență.

Toate persoanele implicate (Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin, Adam Ioan) cunoșteau faptul că s-a stabilit un preț mult mai mic decât cel real, deoarece diferența de preț ce urma să fie obținută din vânzarea pădurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel și al lui Bengescu Dan Costin în schimbul exercitării de influențe față de funcționarii cu atribuții privind punerea în executare a deciziei nr. 231/R/2012”, a comunicat DNA.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*