Ultimele Știri

Andrei Chiliman a fost reţinut de DNA

chiliman
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA Ploieşti, fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul de corupţie al cumnatului premierului Victor Ponta.
Edilul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă în cursul zilei de vineri.  În cursul dimineţii de joi, procurorii au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv la Primăria sectorului 1. Chiliman a ajuns la DNA în cursul după-amiezei, fiind ridicat de anchetatori de pe Aeroportul Otopeni, unde a aterizat în jurul orei 15.00, sosind de la Bruxelles.
Procurorii DNA au făcut percheziții în această dimineaţă, acasă la Andrei Chiliman și la locuinţele lui Vlad Moisescu şi Ioanei Costescu.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este acuzat de trafic de influenţă şi de alte fapte de corupţie în acelaşi dosar în care este cercetat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Numele comun din acest dosar, care face legătura între cazul privind canalizarea de la Comarnic şi activitatea Primăriei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu.

Boeru l-a denunţat pe edilul Sectorului 1 şi a precizat că acesta percepea un comision de 10% pentru fiecare contract acordat. 

În urmă cu o săptămână, directorul SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au fost reţinuţi de procuorii DNA Ploieşti, fiind suspecţi tot în dosarul în care sunt inculpaţi Iulian Herţanu, Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi Mircea Cosma. Ulterior, instanţa supremă a decis ca Semcu şi Boeru să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Andrei Chiliman, membru al PNL, este primar al Sectorului 1 Bucureşti din iunie 2004, fiind la al treilea mandat. El a fost şi deputat de Bucureşti timp de două legislaturi: 1996-2000 şi 2000-2004.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2014, Andrei Chiliman deţine 11 terenuri, în totalitate sau în parte, majoritatea moştenire de la părinţi, în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Buzău, Gorj şi Braşov, iar soţia sa a primit moşteniere sau prin donaţie patru terenuri. Cei doi copii ai săi au la rândul lor în proprietate şase terenuri, primite prin donaţie de la Chiliman şi de la verişoara primară a soţiei acestuia.

Andrei Chiliman mai deţine jumătate dintr-un apartament cu mansardă şi dintr-o casă din Bucureşti, primite moştenire de la mama sa, în timp ce soţia sa a dobândit o casă şi un sfert dintr-o casă din Bucureşti. Copiii deţin un apartament în Bucureşti şi trei case în Bucureşti, Buzău şi Braşov, având aceeaşi provenienţă. Majoritatea acestor proprietăţi erau naţionalizate şi restituite sau recuperate în justiţie.

Chiliman mai are un autoturism Audi, cumpărat în 2005, iar soţia sa are un Renault din 1972, moştenit de la mama ei. Primarul Sectorului 1 deţine bijuterii evaluate la 13.000 – 20.000 de euro şi obiecte de artă a căror valoare este estimată la 70.000 – 150.000 de euro.

Primarul Andrei Chiliman are conturi de 49.132 de lei, 70.299 de euro, 60.096 de dolari şi 10.034 de franci elveţieni, în timp ce soţia are în conturi 129.977 de lei, 17.572 de euro şi 7.693 de dolari. Totodată, el şi-a împrumutat fratele cu 15.000 de euro. În schimb, edilul nu are datorii care să depăşească 5.000 de euro.

În anul fiscal precedent, Chiliman a încasat un venit net de 50.068 de lei din indemnizaţia de primar şi 2.673 din chirii. Soţia sa a încasat o pensie de 32.316 lei, 7.141 de lei din activitatea de arhitect, 146.280 de lei din chirii, 126.495 din dividente la acţiunile deţinute la Fondul Proprietatea şi 209.124 de lei din vânzarea de acţiuni către Fondul Proprietatea.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Andrei Chiliman a fost reţinut de DNA

  1. pe mafiotul ala penal de rares manescu care a facut praf sectorul 6 oare cind o sa-l bage la puscarie pe viata?!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*