Ultimele Știri

Andreea Paul: Liviu Dragnea minte de îngheaţă apele

andreea-paul

Prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, i-a acuzat pe Liviu Dragnea şi Ana Birchall că ”mint de îngheaţă apele” în legătură cu vinovaţii pentru amânarea votului din plenul Camerei Deputaţilor privind Legea conversiei creditelor în franci elveţieni, Paul afirmând că deputaţii PSD se fac vinovaţi pentru lipsa de cvorum ce a determinat amânarea.

Andreea Paul susţine că amânarea votului final pentru proiectele de lege aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor reprezintă ”o incredibilă batjocură” a PSD, care a suspendat lucrările prematur, deşi sesiunea de vot final era programată pentru ora 15.30.

”Cer sancţiuni ferme împotriva parlamentarilor absenţi şi convocarea în regim de urgenţă a unei noi şedinţe în plen. Sunt dezgustată de aceste coterii politice parlamentare orchestrate de PSD. Dezgustată!”, a afirmat deputatul PNL.

Ea susţine că acuzaţiile PSD legate de faptul că liberalii se fac vinovaţi de neîndeplinirea cvorumului sunt minciuni.
”Domnul Dragnea şi doamna Birchall mint de îngheaţă apele. Niciunul nu a fost în sală nici ieri în comisiile reunite de buget şi juridice la dezbaterea Legii conversiei, nici azi în plenul Camerei Deputaţilor. Minciuna lor poate fi uşor probată. Verificaţi imaginile. Sunt înregistrări peste tot. Reprezentanţii creditaţilor au fost prezenţi şi pot să confirme aceste lucruri. Până unde poate merge ipocrizia de campanie şi de nemuncă?! Cacealmaua PSD este demontată de programul de lucru oficial afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor, unde se specifică clar faptul că votul final pe proiectele de lege începe la 15.30”, susţine Andreea Paul.

După suspendarea şedinţei de marţi a plenului Camerei, Liviu Dragnea a afirmat că lipsa de cvorum a fost generată de faptul că liberalii au boicotat şedinţa pentru a împiedica votarea moţiunii pe justiţie.

”S-a suspendat şedinţa din lipsă de cvorum pentru că PNL a ales să boicoteze votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei. Practic pentru a salva onoarea doamnei ministru au boicotat şi celelate voturi. Ăsta este felul lor de a face politică. Zeci de mii de familii aşteptau ca astăzi să votăm conversia creditelor, de asemenea toţi copii şi toţi părinţii aşteptau ca astăzi să votăm legea cu 1 iunie şi alte voturi importante. Noi am fost prezenţi astăzi aici”, a spus Liviu Dragnea, la finalul şedinţei.

Întrebat dacă în sală erau toţi deputaţii PSD, Dragnea a spus ”aproape toţi”. ”Dacă astăzi erau şi cei de la PNL, aveam cvorum. PSD singur nu a avut niciodată majoritate singur în Parlament. Ieri doamna ministru Prună m-a sunat şi pe mine spunându-mi să nu punem dimineaţă dezbaterea. Eu am pus-o în legătură cu domnul Florin Iordache şi au convenit împreună ora 14.30. Am aşteptat 15 minute. A început dezbaterea unde au fost prezenţi membri ai guvernului. Urma să se voteze. Liberalii au hotărât să nu participe, arătând că îşi asumă acest ministru, efectul fiind că au boicotat şi celelalte legi”, a mai spus Dragnea.

La rândul său, deputatul PSD Ana Birchall a afirmat că amânarea adoptării Legii conversiei creditelor are drept cauză boicotul liberalilor. ”Este inadmisibil cum înţeleg deputaţii PNL să ignore aşteptările a mii de familii de români, boicotând votul pe proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni. Încă din momentul în care am depus proiectul de lege, în 2014, am făcut apel către toţi colegii, indiferent de culoarea politică, să nu politizăm dramele oamenilor aflaţi în necaz financiar. Cred că în aceste momente era foarte important ca liberalii să lase deoparte orgoliile politice şi să adoptăm această lege care vine în sprijinul împrumutaţilor ce nu îşi mai pot plăti ratele şi trăiesc cu frica în sân că îşi vor pierde agoniseala de o viaţă”, a afirmat Birchall, într-un comunicat de presă.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat lucrările în plen din lipsă de cvorum la sesiunea de vot final în care trebuiau să fie supuse votului Legea conversiei creditelor în franci elveţieni şi moţiunea simplă depusă de către PSD împotriva ministrului Raluca Prună.

„În sală sunt prezenţi 141 de deputaţi, deci nu suntem în cvorum. În acest caz şedinţa de vot final nu poate avea loc”, a declarat preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*