Ultimele Știri

Andreea Mitu ajunge în optimi la Roland Garros, iar Begu cedează

Andreea Mitu în optimi la Roland Garros

Primele meciuri ale zilei de la Roland Garros le-au avut ca protagoniste pe ultimele românce rămase în concurs, Andreea Mitu și Irina Begu. Tânără Mitu a devansat-o pe veterana italiancă Francesca Schiavone, în timp ce Petra Kvitova nu i-a dat nicio șansă Irinei Begu în șaisprezecimile Grand Slam-ului de la Paris.

Andreea Mitu este jucătoarea-surpriză de la Roland Garros, care accede la prima participare tocmai în optimile turneului de Mare Șlem din capitala Franței. Tenismena de pe locul 100 WTA, care-și luase bilete de avion spre casă încă după primul tur, trăiește cea mai mare performanță a carierei, după ce a învins-o în două seturi pe Francesca Schiavone, scor 7-6, 6-4.

Încă din debutul primului set, încrederea româncei era undeva uitată prin tribunele Terenului 2, când a pierdut pe propriul serviciu după două mingi de game și alte cinci de break ale italiencei. Avantajul Francescăi însă a motivat-o pe Mitu să recupereze în game-ul șapte, după care a fost de neoprit până spre finalul setului câștigat.

În turul secund, Schiavone nu și-a revenit, deși a făcut o lungă pauză la vestiare. Abia după game-ul șase, fosta campioană de la Paris din 2010 a egalat la 3-3 prin niște lovituri foarte bine alese şi variate. Norocul i-a surâs româncei în game-ul nouă al setului, când Andreea a contabilizat o dublă greşeală a italiancei și trebuia să seervească pentru meci. Cu mari emoții și multă presiune, Andreea Mitu a reușit din a treia încercare să obțină victoria binemeritată, iar lacrimile de la sfârșit au fost doar o binecuvântare.


Succesul din șaisprezecimile de la Roland Garros îi poate lansa cariera Andreei Mitu în tenisul de elită la doar 23 de ani. Pentru accederea în optimi, Mitu va primi 145.000 de euro şi 240 de puncte WTA, ceea ce-i va asigura un salt de minim 20 de locuri în ierarhia mondială.

În optimi, Andreea Mitu o va întâlni pe învingătoarea din meciul dintre belgianca Alison Van Uytvanck (locul 88 WTA) şi franțuzoica Kristina Mladenovici (54 WTA).

În celălalt meci, Irina Begu a fost învinsă de a patra favorită de la Roland Garro, Petra Kvitova în doar 58 de minute, cu scorul de 6-3, 6-2.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*