Ultimele Știri

Andreea Chițu a cucerit al doilea aur pentru România la Baku

Andreea Chiţu a cucerit medalia de aur la categoria de 52 de kilograme, la Campionatul European de judo, organizat în cadrul Jocurilor Europene de la Baku.

Judoka tricoloră a devenit pentru a doua oară campioană europeană după titlul cucerit în anul 2012.

Andreea+Chitu+Judo+Day+13+Baku+2015+1st+European+_xMj3hR4nbtl (1)Pentru a accede în finală, unde a învins-o prin yuko pe frațuzoaica Annabelle Euranie, Andreea Chiţu a trecut în grupe de Roni Schwartz şi Giuffrida Odette, iar în semifinale a dispus de sportiva germană Mareen Kraesh.

Până acum, Andreea Chiţu a cucerit medalia de aur la Campionatul European în 2012, în 2013 a devenit vicecampioană europeană, iar anul trecut s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în competiţia continentală.

Ziua a 13-a a Jocurilor Europene de la Baku i-a purtat noroc și tinerei judoka Larisa Florian, care a fost surpriza concursului, ajungând, la doar 19 ani, până la meciul cu medalia de bronz pe masă, unde a pierdut în fața experimentatei nemţoaicei Kraesh.

Corina Căprioriu, favorită la categoria -57 kg, a ratat podiumul, după un sfert de finală dramatic, disputat cu sportiva din Kosovo, Nora Gjakova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*