Anchete de amploare în Germania! Autoritățile suspectează 60 de solicitanți de azil că ar avea legături cu grupări teroriste

  • Nicoleta Ungureanu
  • 25 iulie 2016
  • Externe

Un număr de 60 de solicitanți de azil din Germania sunt suspectați că au legături cu grupări teroriste, autoritățile germane desfășurând anchete în acest sens, conform Oficiului poliției penale federale (BKA), informează DPA.

”Luând în considerare faptul că în Germania există o mișcare migraționistă în desfășurare, am presupus că există foști sau actuali membri, susținători sau simpatizanți ai organizațiilor teroriste și criminali de război islamiști printre refugiați’, a menționat BKA într-o declarație de presă.

Din cele 60 de anchete pentru terorism aflate în desfășurare, 20 au fost lansate în ultimele 10 săptămâni, precizează BKA, adăugând că organizația a primit în total 410 ponturi de la autoritățile locale din cele 16 landuri ale Germaniei.

Trei din cele patru atacuri violente comise în Germania în ultima săptămână au fost comise de migranți care au venit în țară pentru a solicita azil, amintește DPA.

Riscul de atacuri în Germania rămâne ridicat, după o serie de patru atacuri în ultima săptămână soldate cu 10 morți și 34 de răniți, conform Ministerului de Interne.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *