UPDATE: Pacientul cu rana infectată cu viermi a murit, dar nu din cauza larvelor, susține purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși – FOTO/VIDEO

spitalul de arsi

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti fac verificări joi la Spitalul de Arşi, după apariţia unei înregistrări cu un pacient internat în spital, pe rănile căruia se aflau larve, a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

UPDATE: Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, a anunțat, joi, că pacientul internat la secția de terapie intensivă a murit, dar nu din cauza rănii infestate de viermi pe care o avea la ceafă, pentru că larvele nu omoară.

„Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient”, a declarat Stănculea, citat de news.ro. El a mai spus că imaginea difuzată cu rana infestată cu viermi este reală. „A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroză, unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână”, a spus Adrian Stănculea.

 GSP a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient internat la Terapie Intensivă care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte.

 GSP spune că autorul filmării este un medic, iar imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. În imagini apare un pacient care în spatele urechii are o rană invadată de viermi albi.

“Mai e un caz identic, însă n-am reuşit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

“Sunt oameni internaţi la Arşi în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduşi direct la noi. Cum secţia e plină de muşte, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muşte”, adaugă dictorul, care insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durităţii sale.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim (…) Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Şi trebuie schimbate!”, adaugă medicul.

Contactat de GSP, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, a răspus iniţial că i se pare puţin probabil acest caz, apoi recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

“Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi”, spune Stănculea.

În prezent, o comisie de disciplină face verificări la Spitalul de Arşi din Capitală, după ce o femeie a murit la o săptămână după ce i-a fost făcută o transfuzie de sânge greşită.

Femeia, în vârstă de peste 60 de ani, a ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti în noaptea de 13 spre 14 iunie, atunci i-a fost făcută o transfuzie cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A , şi a murit la o săptămână după internare.

Reprezentanţii DSP Bucureşti s-au deplasat joi dimineaţa la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală pentru a verifica situaţia în urma publicării, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve.

Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a declarat că inspectorii DSP fac o anchetă, la ora transmiterii ştirii, la Spitalul de Arşi, iar în urma controlului se va decide măsurile care se impun.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *