Ultimele Știri

Anchetă la şcoala unde şapte eleve s-au intoxicat după ce colegi ai fetelor ar fi aruncat în foc cutii de lapte

politia politie

Conducerea şcolii generale din Văleni a declanşat o anchetă internă în cazul celor şapte eleve de clasa a V-a care au ajuns la spital, joi la prânz, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, după ce colegi de-ai lor care învăţau de dimineaţă ar fi aruncat cutii de lapte în focul din soba clasei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, cele şapte eleve de 11 ani s-au intoxicat de la fumul degajat în sala de clasă de soba în care s-ar fi aruncat cutii goale de lapte şi alte deşeuri din plastic. Vinovaţi de situaţie ar fi elevii de clasa a VII-a care învaţă în aceeaşi sală de clasă în schimbul I şi care, la plecare, au aruncat acele deşeuri pe foc.

„Conducerea şcolii are obligaţia de a convoca Consiliul Profesoral, care va cerceta cazul în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc nefericitul eveniment în urma căruia cele şapte fetiţe au ajuns la spital. Ulterior, dacă se va confirma că au fost aruncate acele deşeuri de foc, elevii vinovaţi pot fi traşi la răspundere”, a declarat, joi, pentru News.ro inspectorul de management şcolar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Cele şapte eleve, care au ajuns la spital cu mai multe ambulanţe după ce au acuzat o stare de rău cu ameţeli, dureri de cap şi vărsături, au fost externate, după câteva ore de monitorizare a stării de sănătate în Unitatea de Primiri Urgenţe. Toate cele şapte fete au fost luate cu microbuzul şcolar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi duse la Văleni, în localitatea de domiciliu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*