Ultimele Știri

Anchetă la o grădiniță din Pitești, după ce cinci copii au fost internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Grădiniţa „Aripi Deschise” din Piteşti este subiectul unei anchete, după ce cinci copii au fost internați la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Copii au mâncat la grădiniță alimente precum brânză, caşcaval şi carne de pui. DSP şi DSVSA Argeş au deschis o anchetă epidemiologică, pentru a se depista cauza exactă.

„Copiii au luat marţi, pe la ora 11, masa de prânz împreună. Miercuri, pe 12 octombrie, la 12:45 noaptea, ei au fost aduşi la Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean, unde au fost diagnosticaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară şi au rămas internaţi”, a declarat Sorina Honţaru, director DSP Argeş.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a recoltat o serie de probe d ela grădiniță și de la blocul alimentar.

„Au fost recoltate probe din meniul servit marţi la masa de prânz de 217 copii din două grupe, care au consumat atunci mămăligă cu ou, unt, brânză şi caşcaval şi tocană de cartofi cu carne de pui. Probe au fost prelevate până acum de la un singur copil. Se aşteaptă la DSP pentru analiză probe şi de la ceilalţi. Starea copiilor internaţi este una bună”, a mai precizat conducerea DSP Argeş.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*