Ultimele Știri

Anchetă internă la Airbus(ex-EADS) în cazul de corupție ce vizează România

Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă datorită suspiciunilor de corupţie vizând contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a anunţat un purtător de cuvânt miercuri, confirmând că au fost efectuate percheziţii în Germania la solicitarea Parchetului din Munchen.

Purtătorul de cuvânt al sococietății – filiala cu sediul în Germania a Airbus Grop, a anunțat lansarea unei anchete interne. Acesta a confirmat faptul că au avut loc mai multe percheziții în Germania, în cursul lunii octombrie, acțiuni dezvăluite marți de mass-media germană.  

„Airbus doreşte să coopereze deplin cu autorităţile”, afirmă purtătorul de cuvânt.

„Mai puţin de zece persoane sunt vizate de anchetă”, a precizat el, fără să confirme valoarea contractelor incriminate, evaluată la trei miliarde de euro de către presa germană.

Documentele confiscate „urmează acum să fie examinate”, a anunţat un purtător de cuvânt al parchetului, care nu a fost în măsură să evalueze durata acestui proces.

Divizia pentru Apărare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obţinut în 2009 un contract în valoare de aproximativ două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru a-i furniza grilaje de protecţie şi tehnică de supraveghere ultramodernă pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontieră, scrie în ediţia de miercuri cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Anchetatorii au percheziţionat în octombrie sedii Airbus Defence and Space la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, dar şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, oraşe care se află tot în sudul Germaniei, potrivit ziarului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*