Anchetă după ce un tânăr care încerca să lovească un jandarm cu toporul a fost împuşcat de un poliţist

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Social

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au deschis o anchetă pentru ultraj în cazul unui tânăr de 23 de ani care a fost împuşcat în picior de un poliţist întrucât a încercat să lovească un jandarm cu un topor, în timpul unui scandal.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, un tânăr din localitatea Pribeşti a fost împuşcat în picior, miercuri, de un poliţist de la postul de Poliţie Codăeşti.

Incidentul a avut loc în momentul în care tânărul, în vârstă de 23 de ani, a încercat să lovească cu toporul un jandarm, care venise împreună cu poliţistul pentru a aplana un conflict izbucnit între tânăr şi părinţii săi, spun anchetatorii.

Tânărul a fost rănit la picior şi a fost transportat cu o ambulanţă la spital, unde medicii l-au operat pentru a-i scoate glonţul. În prezent, tânărul este în stare stabilă, fiind, potrivit medicilor, în afara oricărui pericol. 

După incident, Poliţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a preluat cercetările în acest caz.

„Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cauza fiind în curs de cercetare la un procuror, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Ancheta nu este una publică, astfel încât, până nu se va definitiva, nu pot fi făcute publice informaţii despre caz”, a declarat, joi, pentru News.ro, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Conform procedurilor, în derularea anchetei, procurorii vor dispune efectuarea unor expertize medico-legale, balistice şi psihiatrice.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *