Ultimele Știri

Anchetă DNA la Spitalul Judeţean din Slobozia

Anchetă DNA la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Procurorii verifică modul în care au fost angajate 107 persoane.

Scandalul public în care este implicat Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a izbucnit în urmă cu aproximativ un an, când, în urma unui control al Ministerului Sănătăţii şi al Camerei de Conturi Ialomiţa, s-a descoperit faptul că bugetul unităţii sanitare era golit din cauza a peste 100 de persoane (medici, asistente, personal TESA) angajate într-un mod ilegal.

O sesizare a fost depusă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa, ai cărui inspectori au descoperit faptul că respectivii oameni fuseseră primiţi să lucreze la spitalul din Slobozia în baza unor documente ce îmbrăcau forma unor contracte de muncă mascate.

Inspectorii ITM au sesizat la rândul lor Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru a face verificări în acest caz. Vreme de aproximativ jumătate de ani, dosarul a fost analizat la Slobozia, după care a luat drumul Bucureştiului, potrivit Adevarul.ro.

Procurorii Parchetului local au declinat cazul către DNA. Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie este în plină desfăşurare, deocamdată procurorii adunând probe în acest dosar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*