Anca Dragu: ”Guvernul României va prezenta Comisiei Europene un plan cu privire la adoptarea euro. Eu sunt o susținătoare”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 august 2016
  • Economie

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat că Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în anul 2017, un plan cu privire la adoptarea euro. Aceasta precizează că ”ar fi fost frumos” ca România să poată intra în zona euro începând cu anul 2018, însă acest lucru nu este posibil.

Anca Dragu menționează că toate statele sunt obligate să își prezinte poziția în legătură cu zona euro.

„În aprilie 2017 Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în cadrul programului de convergență, un plan cu privire la adoptarea euro. Este o obligație a statelor membre să spună care este poziția lor vizavi de adoptarea euro. Ar fi fost foarte frumos să putem adopta euro în 2018, când se împlinesc o sută de ani de istorie modernă. Dar așa ceva nu este posibil. Practic trebuie să avem o analiză amplă și cu termene precise și cu măsuri precise, astfel încât economia României să devină flexibilă și să poată să renunțe la propria monedă și să adopte moneda unei zone monetare. Eu personal sunt o susținătoare”, a spus Anca Dragu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *