Ultimele Știri

Analize politice din Pușcăria Poarta Albă | Cum se fură voturile sau cum aranjezi un sondaj de opinie

miron mitrea

Miron Mitrea face dezvăluiri în cartea sa de analize politice, redactată la Pușcăria Poarta Albă, despre cum se fură la vot, cum se aranjează un sondaj de opinie sau cum a devenit Sorin Oprescu ”independent”. Dezvăluirile apar în a treia carte de amintiri și analize politice.

Fostul ministru al Transporturilor mai dezvăluie cum a oprit transmisii în direct ale televiziunilor sau cum a „cumpărat” un sondaj de opinie făcut de rivali.

„Eram conştient de şansa a doua a lui Victor Ponta, imediat ce a fost clar că Iohannis îi va fi contracandidat. Cred că ştia şi el. Când m-a întrebat ce cred, i-am spus elegant că are şansa lui să câştige. În PSD, doar un politician ne-a dovedit că a înţeles pericolul Iohannis. Mihai Sturzu, într-o şedinţă a grupului parlamentar, a afirmat că a constatat mergând prin ţară, că pe Iohannis nu îl urăşte nimeni. Observase că nici nu sunt mulţi care îl iubesc, dar îl suprinsese lipsa de sentimente negative la adresa lui Iohannis. I-am spus că ăsta e motivul inteligent pentru care fusese selectat Iohannis”, se arată în cartea lui Miron Mitrea, transmite Evenimentul Zilei.

Acest lucru l-a confirmat și Mihai Sturzu printr-o intervenție telefonică la emisiunea Talk B1, moderată de către Mihai Duţă, despre faptul își aduce aminte de momentul în care Miron Mitrea povestește în cartea sa.

„E posibil să fi fost din perioadă de precampanie electorală și am avut o discuție în PSD despre faptul că era multă campanie negativă, cu care eu nu eram de acord. Și eu am spus că pe omul ăsta nu-l urăște nimeni (n.r. Klaus Iohannis), atunci de ce îl atacăm noi tot timpul. Nu mi-a răspuns nimeni atunci, dar văd că domnul Mitrea a ținut minte acest lucru de atunci”, a declarat deputatul, potrivit B1.ro.

Fostul ministru al Transporturilor explică şi modul în care, la mai toate alegerile, votul a fost fraudat. Cu complicitatea tuturor partidelor politice.

”Am să spun un lucru pe care îl știu toți cei care s-au ocupat de alegeri. Dacă se produce o fraudă serioasă într-o secție de vot, nu este votul multiplu. Este momentul când, la numărătoarea voturilor, voturile partidului sau ale candidatului care nu are reprezentant prezent în acea secție se redistribuie între partidele cu reprezentanți. Și se întâmplă mult mai des decât ați crede. Și la toate partidele. În momentul în care apar voturi fără „stăpân”, rar, reprezentanții prezenți le lasă în dreptul celui votat”

De asemenea, Miron Mitrea a mai povestit şi cum a reuşit să creeze imaginea de independent a lui Sorin Oprescu, motiv pentru care acesta a şi câştigat cursa pentru primăria capitalei. Totul, pe fondul insistenței lui Marian Vanghelie de a candida la Primăria București și pe incapacitatea lui Mircea Geoană de a i se opune.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*