Ultimele Știri

Analiză: Tecău și Rojer, în grupă cu frații Bryan la Turneul Campionilor

Horia Tecău s-a calificat pentru a treia oară în întrecerea de dublu de la Turneul Campionilor, iar pentru prima dată când va evolua alături de Jean Julien Rojer, vor fi în aceeaşi grupă cu liderii mondiali, fraţii Bryan, cu perechea dintre Alexander Peya/Bruno Soares (3) și echipa fostului său partener suedez, Robert Lindstedt cu Lukasz Kubot (8).

La turneul final de la Londra dintre 9-16 noiembrie, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat în premieră ca pereche, după ce au câştigat în acest sezon opt titluri ATP şi au pierdut o finală. Deși fiecare dintre ei a fost prezent încă de două ori în carieră la Turneul Campionilor, niciunul nu a reuşit să treacă de faza grupelor. Totuși rezultatele ultimelor turnee la care au participat cei doi ne redau speranța de a avea în premieră un român calificat în semifinalele Turneului Campionilor în proba de dublu masculină.

Până acum Horia și Julien i-au întâlnit de mai multe ori pe adversarii din Grupa A, iar ultimele confruntări ne atestă faptul că perechea româno-olandeză are șansa de a accede într-o fază superioară. Chiar la turneul Masters Series de la Paris, ultimul în care au evoluat cei doi, au reușit să-i învingă în turul secund pe Lindstedt şi Kubot (2-1 la seturi), dar au cedat în semifinale cu fraţii Bryan, care au cucerit de trei ori până acum Turneul Campionilor și au disputat două finale.

De fapt, Tecău şi Rojer vor lupta pentru locul secund din grupă cu perechea dintre Alexander Peya și Bruno Soares, capi de serie numărul 3, pe care i-a întâlnit în două sferturi de finală în acest an, la Washington şi Toronto, adjudecându-și fiecare câte o victorie. Totuși, în primul caz, Tecău şi Rojer au câştigat atât meciul, iar apoi şi turneul, pe când cuplul austriaco-brazilian au numai 2 titluri cucerite și cu 8 victorii mai puține în 2014.

Primul meci al perechii Tecău/Rojer este lunea viitoare, de la ora 14:00, contra perechii Alexander Peya/Bruno Soare.

În cealaltă grupă se vor confrunta Daniel Nestor/Nenad Zimonjic, cap de serie numărul 2 cu Ivan Dodig/Marcelo Melo (7), iar francezii Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (4) vor juca împotrvia spaniolilor Marcel Granollers/Marc Lopez (6). 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*