Ultimele Știri

Analiștii nu se așteptau la așa ceva. Anunțul făcut de Samsung

Samsung Electronics estimează că în trimestrul octombrie-decembrie 2015 a înregistrat un profit operațional de 6.100 miliarde woni (5,1 miliarde dolari). Este în creștere cu 15,31% față de perioada similară a anului trecut, dar cu 17,46% sub profitul trimestrial înregistrat în T3, în condițiile în care încetinirea economiei chineze și deprecierea monedelor emergente reduc vânzările de produse electronice.

samsung

Rezultatul preliminar anunțat vineri de companie este mai mic decât estimau analiștii intervievați de Thomson Reuters, care mizau pe un profit operațional trimestrial de 6.600 miliarde woni.

Samsung Electronics a mai informat că în trimestrul octombrie-decembrie 2015 a realizat o cifră de afaceri estimată la 53.000 de miliarde de woni, în creștere cu 0,5% față de perioada similară a anului trecut.

Compania sud-coreeană nu a publicat cifre detaliate cu privire la performanțele fiecărei divizii, însă analiștii prognozeză că profitul operațional sub așteptări se datorează performanțelor slabe înregistrate de cipurile de memorie și smartphone-uri, două produse cheie pentru rezultatele Samsung.  

 „Veniturile din semiconductori au fost slabe, iar industria de smartphone-uri a intrat într-o fază de creștere slabă”, a declarat Jin Sung-hye, analist la KTB Investment.  

Pe ansamblul anului 2015, Samsung estimează că a realizat un profit operational de 26.370 miliarde woni, în creștere cu 5,4% comparativ cu 2014, în timp ce vânzările au scăzut cu 2,9% în ritm anual până la 200.340 miliarde woni.  

Samsung nu a dat publicității și estimările privind profitul net, acestea urmând să fie anunțate la finele lunii ianuarie cu ocazia publicării rezultatelor finale. 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Coreenii lansează în februarie cel mai sofisticat telefon din lume, Samsung Galaxy S7

VIDEO: Conceptul noului iPhone 7 combină trăsături ale Samsung Galaxy S6 şi iPhone 6

Imaginile pe care trebuie să le vezi! Dacă va arăta aşa, Samsung a scos pe piaţă cel mai tare telefon

VIDEO: Smartphone-ul pliabil de la Samsung. Când va fi lansat

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*