Ultimele Știri

ANAF: Din 2017, eliminăm hârtia, vom primi doar declarații online

ANAF

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai primi nicio declarație tipărită care se poate depune online, a declarat, vineri, președintele instituției, Dragoș Doroș, în cadrul unei conferințe pe teme de contabilitate conform Agerpres.

„Vrem să implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hârtie nicio declarație care se poate depune online. Am constatat că există o oarecare rezistență a profesioniștilor în a le depune online. Spre exemplu, Declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în anumite zone din țară se depune încă pe hârtie în proporție de 40%”, a explicat Doroș.

Declarațiile fiscale pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat. Costul obținerii unui astfel de certificat este de câteva zeci de euro și poate fi utilizat pentru mai multe entități, persoane fizice sau juridice. ANAF mai pune la dispoziția persoanelor fizice aplicația Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru depunerea declarațiilor.

Drogoş a precizat că măsura vizează 6—7 declarații pentru care ANAF începe comunicarea către contribuabili, inclusiv la ghișeu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*