Ultimele Știri

ANAF, dificultăți în verificarea primilor 10 români cu averi mari: Aceștia aveau 480 de conturi bancare și au operat peste 100.000 de tranzacții

anaf

Agenții Fiscului au avut o muncă dificilă în cazul primelor 10 persoane fizice pe care le-au verificat: acestea aveau 480 de conturi bancare și au operat peste 100.000 de tranzacții bancare.

ANAF a descoperit venituri nedeclarate de 87 milioane lei la primul control efectuat asupra celor 10 români cu averi mari, din această sumă 23,7 milioane lei fiind venituri nedeclarate cu sursă neidentificată.

Verificările fiscale prealabile documentare (VFPD), din cadrul programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM -peste 20 milioane de euro/persoană), au fost declanşate efectiv în anul 2013, se arată în comunicatul ANAF.

Verificările au prezentat un grad ridicat de complexitate mai ales din cauza analizei aplicate operațiunilor desfășurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzacții) transmise de instituțiile de credit, în principal, pe format hârtie, fapt care a necesitat prelucrarea manuală a acestora.

De asemenea, au fost verificate operațiuni desfășurate de persoanele fizice cu peste 120 de societăți comerciale (peste 10.000 de operațiuni).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*