Ultimele Știri

ANAF a declanșat campania de verificare a chiriilor. Controalele se vor desfășura la sediile asociațiilor de proprietari

Fiscul a declanșat campania de verificare a pieței chiriilor, controalele urmând să se desfășoare la sediile asociațiilor de proprietari, care au început deja să le solicite celor care au contracte de închiriere să depună copii vizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Inițial, va fi o campanie de informare a proprietarilor și, apoi, vor fi declanșate controale, anunță șeful ANAF, Dragoș Doroș. Motivul pentru care Fiscul recurge la aceste măsuri este acela că impozitele datorate bugetului ar fi mai mici decât în realitate, ca urmare a declarării unor sume modice.

Asociațiile de proprietari le cer, deja, celor care au contracte de închiriere să depună copii vizate de ANAF.

„În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control”, a declarat Doroș.

Contribuabilii care obțin venituri din chirii trebuie să înregistreze contractul de închiriere la ANAF, în 30 de zile de la data încheierii acestuia, arată specialiștii firmei de consultanță fiscală și contabilitate Contexpert. Odată cu înregistrarea contractului se depune și Declarația privind venitul estimat/normă de venit, actul de proprietate/deținere legală, în copie și original. Declarația privind venitul estimat/normă de venit este Formularul 220, informează profit.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*