Ultimele Știri

ANAF a decis să impună verificări zilnice la Dragonul Roșu

După ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat un control în cadrul complexului Dragonul Roșu, s-a decis că sunt necesare controale zilnice în acest engros pentru a se combate evaziunea fiscală.

Fiscul a motivat această decizie prin faptul că în acest complex există un folum mare de mărfuri și nivel ridicat al evaziunii, drept urmare, se vor efectua verificări zilnice, pentru a putea combate acest nivel ridicat de evaizune.

”În urma rezultatelor înregistrate după primele 3 zile de controale operative în ”Dragonul Roșu”, am decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfășoare  aceste controale în fiecare zi, în cazul acestui engros. Dacă în celelalte situații inspectorii noștri alternează acțiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri și nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roșu, agenții economici din acest complex comercial vor fi verificați zilnic. De asemenea, am dispus intensificarea acțiunilor de monitorizare, urmând să aducem la București inspectori de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să dublăm forța de control din Capitală”, se arată în comunicatul Fiscului, semnat de Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.

Astfel, după trei zile de controale în Dragonul Roșu, au fost verificați 144 de contribuabili, s-au aplicat 152 de amenzi în valoare de 1.369.929 de lei și au fost confiscate sume de bani și bunuri în valoare de 656.841 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*