Ultimele Știri

ANAF a blocat conturile Televiziunii Române. Ce datorii are TVR la bugetul de stat

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, conturile Societății Române de Televiziune. Acest lucru se datorează datoriilor pe care TVR le are la bugetul de stat.

Televiziunea Română și-ar putea suspenda activitatea din cauza acestui blocaj, situația urmând să fie discutată în timpul unei ședințe ce va avea loc astăzi.

Motivul blocării conturilor se datorează atât datoriilor pe care TVR le are la bugetul de stat, cât și faptului că în timpul conducerii lui Stelian Tănase, preşedintele – director general al TVR,  instituţia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani.

În ceea ce privește situația financiară a Televiziunii Române, aceasta înregistra la finalul anului trecut, o pierdere de 81,5 milioane de lei. Astfel, deși veniturile televiziunii au fost, anul trecut, de  544,2 milioane de lei, cheltuielile au depășit cu mult această sumă, atingând valoarea de 625,8 milioane de lei, potrivit unor cifre furnizate de reprezentanții instituției.

Anul 2014 s-a încheiat pentru TVR cu datorii de de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat pe data de 8 decembrie, că TVR se află „într-o situaţie financiară extrem de critică”:

„În această perioadă foarte dificilă, conducerea TVR a fost nevoită să prioritizeze cheltuielile în funcţie de interesul telespectatorilor, conform misiunii publice a Televiziunii Române. În contextul datoriilor imense pe care le are TVR, soluţia actualei conduceri a fost să rezilieze contractele emisiunilor scumpe şi să încerce să reducă cheltuielile de producţie (…)”, spunea Stelian Tănase.

Nu este prima acțiune a ANAF asupra TVR, conturile acesteia au mai fost blocate și în anul 2014, din același motiv.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*