Ultimele Știri

Americanii se tem de refugiații sirieni! Șapte state au decis să nu îi mai primească

Guvernatorii a şapte state americane au semnalat luni că nu vor mai primi refugiaţi sirieni, invocând raţiuni de securitate, în contextul în care, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, majoritatea cetăţenilor SUA cred că primirea imigranţilor din Orientul Mijlociu generează probleme de siguranţă.

Guvernatorii statelor Alabama, Michigan, Texas, Arkansas, Indiana, Louisiana şi Mississippi au anunţat că nu vor mai participa la planul Administraţiei Barack Obama de distribuire a 10.000 de refugiaţi sirieni în următorii ani.

„Texas nu poate participa la niciun program în care sunt implicaţi refugiaţi sirieni, pentru că oricare dintre aceşti oameni poate fi implicat în activităţi teroriste”, a declarat Greg Abbott, guvernatorul statului.

„Nimeni nu poate garanta, nici măcar autorităţile federale, că refugiaţii sirieni nu sunt implicaţi în activităţi teroriste”, a subliniat el.

Cu toate acestea, experţii avertizează că statele americane nu au competenţa să se opună iniţiativelor Administraţiei federale în materie de imigraţie.

Conform unui sondaj efectuat de Institutul Ipsos la comanda Reuters, 52 la sută dintre cetăţenii americani cred că ţările care acceptă refugiaţi din Orientul Mijlociu se expun riscurilor în materie de securitate.

Autorităţile franceze suspectează că cel puţin unul dintre autorii atentatelor de la Paris, în care au fost ucise 132 de persoane, era refugiat sirian, potrivit Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*