Ultimele Știri

Americanii ne-au strâns tone de gunoaie de pe plaja din Mamaia

militari americani

Misiune dificilă pentru militarii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu. Soldaţii, ajutaţi de angajaţi ai ambasadei Statelor Unite şi localnici din Constanţa, au adunat peste trei tone de gunoaie de pe plaja din Mamaia. Chiar şi după două ore de muncă, voluntarii tot nu au reuşit să strângă tot ce au lăsat în urmă turiştii indiferenţi şi administratorii plajelor.

Peste 300 de voluntari au curăţat un kilometru de plajă din centrul staţiunii Mamaia.

Brian Smith, militar american: „Sunt aici pentru o misiune militară şi am venit în Mamaia să curăţ plajele pentru că şi eu vin ca turist şi vreau să văd staţiunea curată şi frumoasă. Cel mai mult am găsit capace de sticle, de la oamenii care au băut apă şi le-au aruncat pur şi simplu pe jos”.

Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti: „Nu curăţăm nisipul doar ca să ne distrăm pe plajă. Vrem să ne asigurăm că viaţa marină este mai bună, că avem oceane mai puţin poluate, care produc peşte sănătos”.

Prin această acţiune, militarii americani şi ecologiştii au vrut să atragă atenţia asupra pericolelor la care expun fauna marină când aruncă gunoiul la întâmplare pe plajă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*