Ultimele Știri

America s-a confruntat cu un val de violențe în weekend

Mii de americani au protestat în acest weekend în orașele din întreaga țară, în semn de solidaritate față de uciderea unor oameni de culoare neînarmați  în Ferguson, Missouri și în New York. Protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine și zeci de persoane au fost arestate.

America

Protestele din Berkeley, California, au fost inițial pașnice, dar la apariția forțelor de  ordine au avut loc confruntări violente. Sâmbătă, protestatarii din Berkeley au aruncat cu cărămizi în forțele de ordine și au distrus un magazin McDonalds. Forțele de ordine au atacat protestatarii cu gaze lacrimogen și grenade cu fum.

Poliția din Seattle a arestat șapte persoane, sâmbătă, după ce  manifestanți  s-au bruscat cu poliția și au aruncat cu pietre, a raportat agenția de știri Associated Press. Cinci persoane au fost acuzate de ultraj, iar două au fost acuzate de blocarea circulației, aceștia fiind duși la penitenciarul King County.

În New York manifestanții au blocat Gara Centrală zeci de minute, aceștia au ținut un moment de reculegere pentru persoanele ucise de polițiștii americani. Oamenii s-au săturat de brutalitatea forțelor de ordine care au ucis mai multe persoane neînarmate, iar justiția americană nu a luat nici o măsură pentru pedepsirea vinovaților. Americanii sunt indignați de atitudinea magistraților care îi protejează pe ofițerii de poliție și spun că acolo unde nu există justiție, nu există nici lege.

B4T9LhPCAAEaL_4

B4UNa1SCEAA7Zyw

B4UCUn-IgAIBULi

AP_protests_durham_nc

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*