Ultimele Știri

Amenzi uriașe pentru companiile de energie. De ce sunt acuzate acestea și cum vor fi influențați consumatorii

Companiile din domeniul energiei electrice și gazelor naturale au primit amenzi în valoare de aproape trei milioane de euro, pe parcursul acestui an. Firme precum Petrom, Romgaz, GDF Suez sau CEZ vor plăti pentru încălcarea legii şi prejudiciile aduse consumatorilor.

Companiile care produc, vând sau furnizează gaze naturale şi energie electrică au primit 400 de amenzi anul acesta. Suma totală depăşeşte 12 milioane de lei, unel efirme fiind amendate chiar de mai multe ori. Cele mai mari penalizări sunt în domeniul gazelor naturale, acolo unde amenzile ating aproape nouă milioane de lei. Autorităţile spun că vor extinde investigaţiile privind facturile plătite în avans şi la celelalte companii de distribuţie.

„Faptul că nu şi-au îndeplinit obligaţia de înmagazinare la timp. La fel, operatorii care produc gaze naturale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de tranzacţiona pe bursă minimum 20% din producţie”, spune Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Companii precum Petrom, Romgaz, Distrigaz, E.ON sau Interagro vor avea de plătit bani grei, însă majoritatea au contestat deja în instanţă amenzile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*