Ultimele Știri

Amenzi de peste 7 milioane de lei au fost aplicate în ultimile 4 zile

monica dabjog

Amenzi de peste 7 milioane de lei au fost aplicate în ultimele patru zile, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Forțele de poliție și jandarmerie au aplicat aproape 26.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 18.500 la regimul circulației rutiere”, a spus Dajbog într-o declarație de presă.

Potrivit acesteia, dintre contravențiile pe linie de poliție rutieră 173 au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului. De vineri până luni au fost reținute 1.291 de permise de conducere și au fost retrase 340 de certificate de înmatriculare.

„Au fost înregistrate zilnic, în medie, 25 de accidente de circulație. Au fost aplicate aproximativ 6.300 de amenzi rutiere pentru depășirea vitezei de deplasare pe drumurile publice, în condițiile în care Poliția a avut în trafic, în fiecare zi, peste 400 de radare. Cele mai ridicate valori de trafic au fost înregistrate ieri, pe DN1, între Bușteni și Predeal, la intrarea pe Autostrada Pitești-București, pe DN 7, în județul Argeș și pe DN 6, în județul Giurgiu”, a precizat Dajbog.

Ea a mai menționat că în perioada Sărbătorilor de Paști a fost înregistrată o creștere a numărului de persoane și vehicule care au tranzitat punctele de trecere a frontierei.

„De vinerea trecută și până luni peste 422.000 de persoane au traversat principalele puncte de trecere a frontierei, dublu față de un weekend normal. Pentru scurtarea timpului necesar formalităților de tranzitare a graniței polițiștii de frontieră au acționat cu efective suplimentare, această măsură urmând a fi menținută și în zilele următoare, când mulți români care lucrează în străinătate vor pleca din țară”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Dajbog a precizat că polițiștii de frontieră au depistat 102 de persoane care încercau să tranziteze ilegal frontiera, 86 pe ieșirea din țară.

„Exemplificativ este cazul înregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, unde 73 de cetățeni sirieni și unul irakian au încercat să iasă din țară ascunși într-un TIR condus de un cetățean turc. După procedurile de identificare cetățenii străini au fost transportați și cazați în Centrul de cazare a străinilor luați în custodie publică Otopeni, în vederea întocmirii documentelor pentru returnarea acestora în țara de origine”, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*