Ultimele Știri

Amenzi în valoare de 2 milioane de lei date în week-end de „cărăbuşii” ANAF

inspectori antifrauda

Inspectorii ANAF au făcut un nou raid în acest week-end printre comercianţi. De această dată acţiunile lor s-au desfăşurat la nivel naţional şi s-au soldat cu amenzi de aproape 2 milioane de lei şi închiderea a 4 prăvălii.

Peste 350 agenți economici din 8 judeţe ale ţării au fost verificaţi la sânge de către inspectorii anti-fraundă şi sancţionaţi cu 1.894.750 lei pentru neemiterea bonurilor fiscale, nerespectarea disciplinei financiare şi lipsa actelor doveditoare a provenienţei legale a mărfurilor.

Cu cea mai mare opresiune s-au confruntat agenţii din Suceava, care au fost huiduiţi şi ameninţati de mai mulţi comercianţi, iar inspectorii au apelat la 112 şi au cerut sprijinul jandarmilor. 

În consecinţă, ei au fost evacuaţi din centrul comercial, unde au aplicat mai multe amenzi, de forţele de ordine.

“Nu se poate ca la un chioşc în care este marfă de 10 milioane să dai amendă de 30-40 de milioane de lei vechi”, era revoltat unul dintre comercianţii din Bazarul Suceava.

Printr-un comunicat de presă, Direcția Antifraudă Fiscală a precizat că controalele vor fi efectuate în acelaşi ritm pe viitor, iar micii afacerişti să respecte obligațiile legale de a utiliza casa de marcat electronică fiscală și de a emite bon fiscal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*