Amenințarea organizației Stat Islamic în Germania era prezentă înainte de afluxul de refugiați

  • Adelina Mitrache
  • 18 august 2016
  • Externe

Cancelarul german Angela Merkel a respins afirmațiile potrivit cărora sosirea a 1,1 milioane de migranți în Germania, anul trecut, a adus în țară terorismul organizației jihadiste Stat Islamic, relatează DPA.

‘Terorismul practicat de organizația Stat Islamic nu este un fenomen care a sosit odată cu refugiații, el era deja prezent’, a declarat Angela Merkel miercuri seara, în cadrul unui eveniment de campanie în landul Mecklenburg-Vorpommern (est), unde vor avea loc alegeri pe 4 septembrie.

Germania se află în stare de alertă ridicată de la atacurile teroriste de luna trecută, unul comis cu un topor și cuțit într-un tren și celălalt în apropierea unui festival de muzică, și care au fost revendicate de Stat Islamic. Ambele atacuri au fost comise de solicitanți de azil.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, antimigrație) și critici din blocul conservator al cancelarului german susțin că politica dnei Merkel a granițelor deschise a creat o problemă de securitate națională în țară.

În landul Mecklenburg-Vorpommern, AfD este creditată cu 18% din intențiile de vot, în timp ce creștin democrații cancelarului Merkel sunt cotați cu 23%, potrivit sondajelor de opinie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *