Amendă uriașă primită de eMAG. Ce acuzații a primit compania

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 iunie 2016
  • Economie

Compania Dante International, proprietarul retailerului online eMAG, a fost amendată cu 2,3 milioane de euro de către Comisia bulgară pentru Protecția Concurenței, pentru încălcarea practicilor concurențiale în timpul unor campanii promoționale, printre care „Black Friday” și „Crazy Days”, informează Novinite.

Plângerea a fost depusă de un concurent al eMAG legată, compania fiind acuzată, printre altele, că nu a oferit reducerile semnificative pe care le-a promis cumpărătorilor în campania de ”Black Friday”. Astfel, eMAG ar fi anunțat reduceri de până la 70% la anumite produse, discounturile reale situând-se, în general, între 30% și 40%.

Sloganul retailerului, care sugerează, fără dovezi, că eMAG oferă clienților cel mai ușor mod de a comanda produse online.

Amenda vizează însă sloganul eMAG și o campanie publicitară prin care compania anunța clienții că beneficiază de o “perioadă dublă de retur”, fără să precizeze numărul exact de zile în care aceștia pot returna produsele, reprezentanții susținând că acuzațiile legate de nivelul reducerilor a fost respinsă de autoritățile bulgare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *