Ultimele Știri

Amendă de 10.000 lei pentru Orange România

Orange România a primit o amendă în valoare de 10.000 lei de la Autoritatea pentru Protectia Datelor pentru neindeplinirea obligatiilor privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor de date cu caracter personal.

Un client care și-a dus telefonul la reparat într-unul din magazinele Orange a primit un alt telefon în schimb, însă asta doar pentru perioada în care telefonul acestuia se afla la reparat.

În telefonul primit, clientul a găsit mai multe date personale ale altor utilizatori, precum logare instantă la facebook, numere de telefon, mesaje private și chiar și date despre balanțele unor conturi bancare.

Deși a fost făcut cunoscut acest aspect de către utilizator reprezentanților Orange, nu s-au luat măsuri în privința acestui lucru: ””În cadrul investigației s-a constatat că S.C. Orange România S.A. nu a luat măsurile necesare pentru a preveni dezvăluirea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal stocate pe telefonul primit de la service, proprietatea Orange România”.

Prin urmare, Autoritatea pentru Protecția Datelor a amendat rețeaua de telefonie mobilă, Orange România cu o amendă în valoare de 10.000 lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*