Ambasadorul Turciei: Gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iulie 2016
  • Externe

Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş, a declarat că gruparea care a stat la baza tentativei de lovitură de stat are 11 şcoli în România.

Fethullah Gulen ar fi implicat în tentativa de asasinare a președintelui Turciei, iar Turcia a făcut demersurile pentru extrădarea lui din SUA.

”(În spatele loviturii de stat-n.r.) sunt membrii acestei grupari Gulen de care am amintit, ai acestui cleric care stă în SUA. Acest imam are două feţe: are o reţea de şcoli, au 11 şcoli în România, au organizaţii umanitare, (…) când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de toleranţă şi de prietenie. Partea sa întunecată, când vorbeşte în limba turcă, întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci când acesta vine să ajungă la cârma instituţiilor”, a afimat diplomatul turc la un post de televiziune.

Conform acestuia, SUA a cerut Turciei să pregătească dosarul de extrădare a lui Gulan.

”Prietenii americani ne-au cerut să pregătim un dosar pentru extrădarea sa. Am făcut recent acest lucru şi vom adăuga imformţii suplimentare în acel dosar. Problema este că este dificil să găsim dovezi privind implicarea sa directă”, a spus oficialul turc.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *