Ultimele Știri

Ambasadorul SUA la Bucureşti, vizită la baza NATO de la Deveselu. Când vor fi gata lucrările de construcție

Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti a mers la baza NATO de la Deveselu pentru a vedea cum merg lucrările. Inaugurarea acestui obiectiv militar extrem de important se va face în etape. Prima parte a proiectului va fi gata la mijlocul lunii decembrie. Hans Klemm a precizat că Baza NATO de la Deveselu va deveni operaţională în totalitate abia în primăvara anului viitor. Aici îşi vor desfăşura activitatea câteva sute de militari americani.

Lucrările la Baza NATO de la Deveselu se apropie de final. Inaugurarea se va face în două etape. Sistemul antirachetă găzduit de baza militară de la Deveselu va deveni operaţional la primăvară.

„La mijlocul lunii decembrie vom organiza o ceremonie pentru a marca încheierea lucrărilor de construcţie, mai sunt însă destule teste de efectuat ale amplasamentului şi sistemului antirachetă”, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Baza NATO de la Deveselu se întinde pe o suprafaţă de 175 de hectare. Valoarea investiţiei începute în 2013 se ridică la 120 de milioane de dolari, bani alocaţi de administraţia de la Washington. Aici vor lucra, sub comanda Forţelor Navale ale SUA, 200 de militari americani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*