Ultimele Știri

Ambasadorul României, mesaj important pentru românii din Regatul Unit: Situația va deveni mai complicată

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, anunță că situația pentru românii din Marea Britanie se va complica în perioada care urmează. Acesta îi sfătuiește pe cei stabiliți în Regatul Unit să își clarifice situația legală „cu celeritate”.

Comunitatea de români din Marea Britanie depășește 200.000 de persoane. Odată cu inițierea procesului de ieșire din Uniunea Europeană, vor exista restricții pe piața muncii și în ceea ce privește drepturile sociale.

Sigur că situația va deveni mai complicată pentru românii stabiliți în Marea Britanie odată cu activarea art. 50 din Tratatul Uniunii Europene care va însemna declanșarea efectivă a procesului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Vor fi negocieri, vor fi discuții cu privire la statutul cetățenilor europeni, inclusiv români, care se află acum pe teritoriul Marii Britanii.

Sunt mai multe ipoteze în momentul de față în discuție. Îmi este greu să spun care va fi până la urmă soluția care va prevala. Ceea ce eu aș recomanda tuturor cetățenilor români care pot face acest lucru, este să își clarifice situația legală în ceea ce privește șederea în Marea Britanie. Nu cred că vor fi probleme în legătură cu cei care au reședința permanentă. Nu cred, de asemenea, că vor fi probleme cu cei care au un contract de muncă permanent. Pentru restul însă clarificarea situației legale este esențială”, a spus Dan Mihalache.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*