Ultimele Știri

Ambasadorul României la Londra, despre români: Poliţia să mai trimită pe unii acasă

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, afirmă că ar trebui să existe un ”tip de cooperare polițienească mai severă, care să mai trimită acasă pe unii, care nu neapărat ne fac cinste”.

Acesta susțien că pentru a putea fi schimbată imaginea românilor din Marea Britanie, trebuie luate măsuri mai severe în legătură cu cei care ”nu ne fac cinste”, în special cerșetorii.

”Este complicată întrebarea mai ales în acest context. Sigur că presa din Marea Britanie are și ea tendințele ei tabloide, căutarea de rating nu e numai în România, ci este chiar și aici. Și aici competiția politică și utilizarea unor asemenea teme, care sunt emoționale și rezultatul de la Brexit ne-a arătat că tema emoțională a migrației a fost un pic mai puternică decât tema rațională a economiei. Așa se scrie dinamica politică. Utilizarea temelor emoționale e și aici destul de prezentă. Pentru a schimba imaginea e nevoie de muncă, e nevoie de o strategie pe mai multe planuri, pentru că pur și simplu doar imaginea nu o putem schimba. Mai trebuie să schimbăm din când în când, în ceea ce-i privește pe români, și realitatea. Atunci când sigur există o agresiune masivă prin centrul Londrei de cerșetorie de limbă română, atunci ne punem întrebarea dacă nu cumva o asemenea temă emoțională cade pe un sol destul de fertil. Eu ceea ce spun e în esență că, sigur e nevoie de un mai bun efort de comunicare, dar efortul de comunicare trebuie dublat și de alte tipuri de măsuri, inclusiv de măsuri de tip cooperare polițienească mai severă, care să mai trimită acasă pe unii, care nu neapărat ne fac cinste”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*