Ultimele Știri

Ambasador britanic: Românii sunt bineveniți în Regatul Unit. Relația dintre Marea Britanie și România va rămâne ”puternică și productivă”

Relaţia bilaterală dintre România şi Marea Britanie se va menţine „puternică, productivă” după Brexit, conform ambasadorului britanic Paul Brummell, citat de Mediafax.

Conform acestuia, Marea Britanie rămâne un partener cheie al României în NATO iar relaţia bilaterală, bazată pe 136 de ani de diplomaţie, se va menţine la fel de „puternică, proactivă, pozitivă”.

”Am avut un număr de comunicări directe şi, de asemenea, am citit mai multe declaraţii de la oficiali seniori români, inclusiv de la preşedintele Iohannis, premierul Cioloş şi cred că un numitor comun este, în tot ce am văzut, am auzit şi am discutat, angajamentul puternic pentru a menţine o relaţie bilaterală puternică, productivă, pozitivă care va continua cu siguranţă. Regatul Unit va rămâne un partener cheie al României în NATO, avem o relaţie bilaterală de 136 de ani de relaţii diplomatice, o plajă întreagă de conexiuni, interese comune, valori comune. Toate acestea vor rămâne şi sunt foarte mulţumit că preşedintele Iohannis şi alţii au făcut acest lucru clar în declaraţiile publice”.

Acesta a menționat că nu vor exista schimbări imediate în ceea ce îi privește pe românii din Marea Britanie și că aceștia vor fi bineviți aici.

”Premierul Cameron a accentuat vineri că nu vor fi schimbări imediate în ce priveşte drepturile şi responsabilităţile cetăţenilor români din Regatul Unit sau în ce priveşte drepturile şi responsabilităţile cetăţenilor britanici aici în România. Ne pregătim pentru o negociere de ieşire din Uniunea Europeană, dar acesta va fi un poces prelungit, deci nu ne aşteptăm la schimbări imediate ale poziţie românilor din Regatul Unit. Aşa cum primarul Londrei şi multe alte persoane au subliniat românii şi alţi migranţi în Regatul Unit sunt bineveniţi”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*