Ultimele Știri

‘Am fost omorât de Vladimir Putin!’ Cine a făcut această declaraţie pe patul de moarte

Alexander Litvinenko

Fostul agent FSB Aleksandr Litvinenko a declarat pe patul de moarte că a fost omorât de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, conform achetei desfăşurate în Marea Britanie, informează site-ul The Telegraph.

Aleksandr Litvinenko  a fost otrăvit în 2006 cu poloniu, iar ultimele lui cuvinte către tatăl său, Valer Litvinenko, au fost: „Tată, am fost otrăvit de Vladimir Putin.”

Fostul agent FSB i-a atras atenţia tatălui său asupra preşedintelui Rusiei, Vladimir Pututin, spunându-i acestuia că „este un om foarte periculos” şi că trebuie să fie foarte atent.

Dezvăluirile au fost făcute în cursul audierilor efectuate de comisia care anchetează circumstanţele otrăvirii fostului agent FSB. Preşedintele comisiei britanice de investigaţie, sir Robert Owen, a acuzat procurorii ruşi că încearcă să blocheze colectarea probelor despre un suspect principal, Dmitri Kovtun.

Aleksandr Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu-210 pe 1 noiembrie 2006, în cursul unei întâlniri la Hotelul Millennium cu Dmitri Kovtun şi Andrei Lugovoi. Litvinenko a decedat după trei săptămâni. Rusia refuză extrădarea celor doi suspecţi de crimă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*