Ultimele Știri

Alunecările de teren fac ravagii în Bacău! Localnicii sunt avertizați să plece din casele lor

Alunecările de teren amenință mai multe zone din orașul Bacău, în special orașul Comăneşti, unde mai multe case urmează să fie înghițite de pământ.

Primăria din Comăneşti a avertizat populaţia din zona şă-şi părăsească casele, anunțând că în câteva zile, orașul ar putea fi acoperit de pămînt și resturi lemnoase de pe cei doi versanți muntoși.

Au fost evaluate riscurile, iar autoritățile urmează să hotărască ce măsuri vor fi luate în această situație.

Până la această oră, s-a decis evacuarea a 10 familii, primarul localității spunând că există un pericol foarte mare și că aproximativ 100 de familii se află în calea alunecărilor de teren.

„Suntem pe cod roșu din cauză că evacuăm zece gospodarii la o primă evaluare, dar e posibil să evacuăm încă alte multe zeci de gospodări. Poate să fie între 50 și 100 de gospodării în situația asta și poate să se ajungă până la drumul național și chiar calea ferată să fie afectată. Situația nu este deloc sub control, nu e deloc roz. S-ar putea ca acea aluviune care vine de pe versanții din amonte, e vorba de 2-3 kilometri de material care s-a dislocat din versanții muntelui și vin spre gospodăriile oamenilor. Cantități de sute de mii de metri cubi de pământ care antreneaza în calea lor copaci, stânci, pământ”, a spus edilul.

Oamenii evacuați sunt mutați la rudele lor și cei care nu au rude în apropiere vor fi duși la un adăpost pentru situații de urgență.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*