Ultimele Știri

Alți imigranți au încercat să treacă ilegal frontiera prin România

imigranti Roszke - Ungaria

Trei cetăţeni sirieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, prin câmp, iar în urma verificărilor s-a stabilit că cei trei sunt solicitanţi de azil în România.

CITEȘTE ȘI: Imigranții schimbă ruta. Doi sirieni care veneau de la Viena şi voiau să intre ilegal în ţară au fost prinşi

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad, trei cetăţeni sirieni au fost prinşi de o patrulă, în apropiere de Turnu, când încercau să treacă graniţa spre Ungaria pe jos, prin câmp.

CITEȘTE ȘI: România ar putea primi o nouă cotă OBLIGATORIE de migranți, aduși din Turcia. Iohannis: “Nu sunt lămurite toate detaliile”

Sirienii – două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani – au fost prinşi joi seară şi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru audieri.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt solicitanţi ai statutului de azilant în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă la muncă într-un stat din Spaţiul Schengen”, se arată în comunicat.

Cei trei migranţi sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*