Ultimele Știri

Alți 25 de sportivi sunt menționați în scandalul de dopaj. Cine sunt aceștia

Alte nume de sportivi care au luat substanţe interzise cu acordul WADA continuă să fie scoase la iveală de Fancy Bear, grupul de hackeri ruşi care a spart serverele Agenţiei Mondiale Antidoping.

Pe lista sportivilor implicați în scandalul de dopaj apare și numele canotoarei Roxana Cogianu. Din cei 25 de sportivi menționați, 10 sunt americani, cinci britanici, cinci germani şi câte unul din România, Danemarca, Rusia, Polonia şi Cehia. Dintre aceştia, 11 au fost medaliaţi la Rio.

Din Statele Unite ale Americii sunt menţionaţi următorii sportivi: Bethanie Mattek-Sands, Brittney Griner, Jack Conger, Dagmara Wozniack, DeAnna Price, Kathleen Baker, Mcquin Baron, Michelle Carter, Sam Dorman, Tervel Ivaylov Dlagnev.

Bethanie Mattek-Sands a primit acceptul din partea WADA să ia Cortizol, un hormon steroid produs de glanda renală, care în mod natural apare ca reacţie la stres.  Sportiva a luat această substanţă încă din 19 decembrie 2012, adică la un an distanţă de la titlul cucerit împreună cu Tecău la Australian Open

Brittney Griner a primit o derogare pentru a folosi Lisdexamfetamină în perioada 1 octombrie 2015 – 30 septembrie 2019, medicamentul fiind folosit în tratamentul contra ADHD-ului, boală de care aceasta a mărturisit că suferă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*