Ultimele Știri

Alpha Bank și Eurobank au aplicat pentru fondul de urgență

Două dintre cele mai  mari bănci din Grecia, Eurobank și Alpha Bank au aplicat pentru fondul de urgență(ELA) la banca centrală națională din cauza lipsei lichidităților. Odată cu apropierea alegerilor din grecii au început să  retragă masiv banii din bănci de teama devalorizării monedei sau chiar ieșirii din zona euro.

Majoritatea băncilor elene au probleme înaintea alegerilor anticipate din 25 ianuarie, iar investitorii străini se feresc de Grecia datorită incertitudinii politice și a unui proiect de lege emis de guvern, afirmă un bancher grec. 

Directori de la  Eurobank și Alpha Bank au declarat că mutarea a fost realizată din precauție și parțial legată de expunerea lor la portofoliile ipotecare în franci elvețieni. Ambele au banci au afirmat că vor evita să facă uz de fondurile primite din fondul de urgență(ELA). 

ELA este efectiv un împrumut de urgență oferit de zona euro băncilor centrale naționale și băncilor comerciale subordonate. Acțiuni Eurobank au scăzut cu opt procente, iar la  Alpha Bank au scăzut cu șapte la sută, vineri, împingând indicele bancar la Bursa din Atena chiar puțin sub șapte la sută.

Băncile elene s-au  împrumutat la Banca Centrală Europeană pentru nevoile lor urgente de lichidități, cu o dobândă de 2,3 la sută pentru suma de 44.9 miliarde de euro ( 52.5 miliarde dolari ), în luna noiembrie. Este de așteptat să fi depasit  suma de 50 de miliarde de euro în luna decembrie. Finanțarea ELA este mai costisitoare decât  un împrumut de la Banca Centrală Europeană și necesită aprobare.

În România, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Eurobank a constituit în trimestrul al treilea al anului trecut provizioane pentru credite neperformante în România în valoare de 104 milioane de euro, iar pierderile la nouă luni au atins 92,5 milioane de euro.

Alpha Bank a obţinut în România un profit înainte de taxe în valoare de 3,9 milioane de euro în primul semestru din 2014, după pierderi de 20 de milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2013.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Alpha Bank și Eurobank au aplicat pentru fondul de urgență

 1. ruben walter // 27 martie 2015 at 22:00 // Răspunde

  Buna Ziua.
  Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobarea rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați așa cum sunt acum, oferind credite la rata dobânzii prim. Împrumut noastra este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să răspundeți la acest e-mail. (Privateloaninvesment@outlook.com) denumirea și cantitatea necesară.

  contactați-ne astăzi (privateloaninvesment@outlook.com)

 2. Michelle Hall // 27 mai 2015 at 1:52 // Răspunde

  Iets te leen tot € 1,000,000,00 Kies tussen 1 tot 50 jaar te betaal. * Kies tussen maandelikse en jaarlikse

  terugbetalings Plan. * Flexible Terme Kontak: michelle.ent.hall@gmail.com
  Dankie.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*