Ultimele Știri

Alocaţiile copiilor, motiv de dispută politică

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministrul Muncii vrea că aceste ajutoare să fie acordate diferenţiat, în funcţie de veniturile părinţilor fapt ce-i deranjează pe liberalii care invocă o decizie a Curţii Constituţionale, potrivit căreia acest demers este discriminatoriu.

Au trecut 10 zile de la momentul în care deputaţii au votat dublarea alocaţiilor. Iniţiativa liberalilor a trecut şi cu voturilor celor de la PSD, în ciuda criticilor premierului Victor Ponta. Şeful Executivului îi certa pe liberali pentru că nu au spus de unde să ia Guvernul 1,8 miliarde de lei necesari acoperirii acestei măsuri.

Ulterior, premierul vorbea despre o alocaţie diferenţiată, în funcţie de veniturile părinţilor. Ministrul Muncii a mers şi mai departe şi spunea că i-a întrebat pe judecătorii constituţionali în ce măsură ar fi corectă această măsură. Potrivit legii însă, Curtea Constituţională nu acordă consultaţii în materie.

„Pe mine m-au îngrozit la câţi bani toacă din bugetul statului Guvernul Ponta, ar trebui să ştie sau să îşi plătească un consilier care să îi spună că există o decizie a CCR din 2006 care îl împiedică să facă diferenţiată alocaţia. Alocaţia nu este pentru părinţi, să-i fie clar. Alocaţia este pentru copil, mi-e teamă de o eventuală OUG prin care să fie prorogată intrarea în vigoare a acelei prevederi de dublare a alocaţiilor”, a spus Alina Gorghiu. 

În România sunt 3,7 milioane de copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 18 ani. Aceştia primesc în prezent o alocaţie lunară de 42 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*