Ultimele Știri

ALO DIICOT? Schweighofer a preluat lemn de la peste 50 de companii fantomă

Schweighofer

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator şi exportator de lemn din România, a lucrat cu firme fantomă care au tăiat păduri ilegal şi a cumpărat ilegal de la acestea materie primă, acuză miercuri, în cadrul unui interviu acordat Europa FM, ministrul Mediului.

Potrivit informaţiilor furnizate de ministru, inspectorii de la Mediu au descoperit peste 50 de firme fantomă care au lucrat cu Holzindustrie Schweighofer şi care au dispărut între timp, aşa că a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Graţiela Gavrilescu a explicat, la Europa FM, că a rugat autorităţile europene să intervină pentru depistarea produselor fabricate în România din lemn tăiat ilegal şi prelucrate de firma austriacă.

Mai mult, ministrul Mediului a declarat şi că fabrica de la Reci, din judeţul Covasna, a grupului Holzindustrie Schweighofer, NU ARE autorizaţie de construcţie.

Firma austriacă a anunţat marţi că tocmai a început să lucreze la Reci, unde va putea prelucra până la 800.000 m³ de lemn pe an. Graţiela Gavrilescu a anunţat că le-a ordonat inspectorilor din subordine să descindă până vineri la Reci.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*