Ultimele Știri

Alina Gorghiu: Vom aborda serios problema guvernării

Alina Gorghiu a susținut, astăzi, primul discurs în calitate de președinte al PNL imediat după decizia Biroului Politic Național. Ea și-a felicitat contracandidatul după care a transmis planurile de viitor ale partidului.

„Aș vrea să le multumesc tuturor colegilor care au înțeles un lucru pe care poporul l-a înțeles de multă vreme: faptul că PNL este un partid mare, un partid care a fost obligat de votul din 16 noiembrie să meargă în direcția pe care electoratul o cere.

Am avut azi o competitie elegantă și dați-mi voie să îl felicit pe prietenul și pe colegul meu Ludovic Orban pentru felul în care a înțeles să ne raportăm astăzi la această competiție.

Am perceput, sper eu, corect mesajele colegilor și, spre bucuria mea, ideea acestor mesaje se suprapune cu voința celor care au ieșit să își exercite votul pe 16 noiembrie. Sunt mesaje care nu țin doar de reforma în PNL, țin de o reformă a instituțiilor statului și de o recredibilizare a acestora”, a adăugat Gorghiu.

Alina Gorghiu nu a uitat să menționeze de PSD, dar și de posibila revenire la guvernare a PNL.

„O să ne deschidem ca partid, o să acceptăm orice resursă de valoare și chiar dacă s-a discutat despre cât de greu va fi din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere sentimental chiar în anumite zone să reorganizăm PNL, nu vom uita în nicio clipă că marele nostru adversar politc este PSD. O să abordăm cât de curând extrem de serios această problemă a guvernării”, a mai spus Gorghiu.

Prima femeie care deține șefia PNL a avut un mesaj și pentru predecesorul său, Klaus Iohannis.

„Aș vrea sa îi transmit un lucru și președintelui Iohannis: acest partid va fi un partener de încredere a președintelui României și va continua proiectele pe care și le-a asumat în campania electorală în frunte cu Iohannis”, a conchis Alina.

Beneficiind de susținerea lui Klaus Iohannis, Alina Gorghiu, a fost aleasă, astăzi, președinte PNL cu 48 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a obținut 27 de voturi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*