Ultimele Știri

Alina Gorghiu: Ungaria pare că a decis în privința refugiaților. E o dovadă de lipsă de solidaritate, extremism și populism

alina gorghiu

Liderul PNL, Alina Gorghiu, declară că refuzul Ungariei de a sprijini celelalte state membre UE vizate de valurile de refugiați este o dovadă de solidaritate și populism.

„Ungaria pare că a decis. Iar ceea ce a făcut azi, ascunderea în spatele unui referendum a acestui refuz de a sprijini statele membre cele mai vizate de valurile de refugiați, considerăm că e o dovadă de lipsă de solidaritate, extremism și populism. Problema refugiaților este o problemă importantă astăzi în Europa. S-a dovedit a fi și o problemă de securitate, odată ce chiar Germania a recunoscut că printre migranți au venit și teroriști, participanți la atacurile de la Paris”, a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Aceasta punctează că nicio țară nu poate primi un număr mare de refugiați.

„Pe de altă parte, apărăm valorile europene și respectăm angajamentele de sprijin pentru cei ce fug din zone de război. E un comportament profund uman și creștin cel de ajutorare a aproapelui aflat la nevoie și face parte din angajamentele noastre internaționale”, afirmă liderul PNL.

România a acceptat o cotă de refugiați, fiind solidară cu celelalte state europene, susține aceasta.

„Totodată, insistăm ca și contribuția noastră pentru apărarea frontierelor Europei sa fie recunoscută iar îndeplinirea condițiilor tehnice de acces în spațiul Schengen, recunoscută de către Comisia Europeană, să fie validată și politic prin primirea Romaniei în spațiul pe care-l apără spre avantajul fluidizării și eficientizării traficului de mărfuri între țara noastră și partenerii europeni”, conchide liderul PNL.

Circa 95% dintre cetățenii unguri care au participat duminică la referendumul privind cotele obligatorii de refugiați adoptate la nivelul Uniunii Europene au votat împotriva cotelor de refugiați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*