Ultimele Știri

Alina Gorghiu se scuză la ÎCCJ: Am semnat proiectul promovat de Mihail Vlasov fără să citesc în totalitate

alina gorghiu

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu a citit în totalitate proiectul de lege privind Registrul Comerţului promovat de Mihail Vlasov, atunci când l-a semnat.

Gorghiu s-a prezentat miercuri la Curtea Supremă, pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul Vlasov. În acest dosar au mai fost audiate și alte nume celebre, precum Bogdan Olteanu, Florin Iordache sau Victor Babiuc.

„În momentul în care ești solicitat ca martor, te prezinti și dai declarații. Am dat declarații, alături de mulți alți martori, a fost o achitare în dosarul de fond. Mă bucur că am putut sa spun instanței ce am știut în acest dosar. Nu știu dacă este frapant sau nu, pentru mine nu este nimic nelalocul lui să ai un prioect de câteva sute de pagini pe care să nu il știi pe de rost. În momentul în care l-am semnat, nu l-am citit în totalitate. Dar știam proiectul, a fost susținut de PNL, încă din 2004, de pe vremea alianțe D.A., a fost în Parlamentul României, l-am dezbătut atunci. Acum a fost vorba de racordarea la decizia ÎCCJ. Nu este primul proiect semnat de mine sau colegi, care să aibă aviz negativ de la Guvern. Nu a existat asupra mea niciun fel de presiune. Nu este primul proiect pe care îl semnez la solicitarea unui ONG. Nu știu dacă s-a urmărit un interes personal, instanța va decide”, a declarat Alina Gorghiu la ieșirea de la ÎCCJ.

În 15 iunie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”, conform știripesurse.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*