Alina Gorghiu: ”Domnul Cioloş este un profil corect de prim-ministru pentru PNL”

alina-gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declarat că Dacian Cioloș ar fi un premier potrivit pentru PNL, însă că acesta a hotărât să rămână în continuare un ”prim-ministru tehnocrat”.

Gorghiu a menționat că Dacian Cioloș își va continua proiectele în calitate de premier tehnocrat până în luna decembrie, când vor fi alegerile.

”Domnul Cioloş, din punctul meu de vedere, este un profil corect de prim-ministru pentru Partidul Naţional Liberal. Dacă şi când vom lua decizia legată de prim-ministru, vă anunţăm (…) Domnul Cioloş a dat un răspuns că îşi doreşte continuarea proiectelor ca prim-ministru tehnocrat până în luna decembrie, că înţeleg că în decembrie vor fi alegerile, 4 sau 11 decembrie sunt datele preconizate de Guvern”, a afirmat Gorghiu.

Aceasta a declarat că un premier potrivit pentru PNL ar trebui să îndeplinească o serie de condiții:

”Eu sper că vom avea înţelepciunea să optăm pentru un prim-ministru care să fi arătat că a făcut ceva pentru România, că este capabil să facă în continuare ceva pentru România şi un prim-ministru care să arate că buna-credinţă şi proiectul contează mai mult decât cine face acel proiect”, a spus copreşedintele PNL.

De asemenea, Gorghiu a mai susţinut că PSD nu își va anunța din timp candidatul la funcția de prim-ministru deoarece Liviu Dragnea vrea pentru el fotoliul de şef al Guvernului.

 ”Am văzut declaraţia domnului Dragnea căruia îi e jenă să se autopropună prim-ministru şi mă întreb dacă chiar ne crede fraieri pe toţi. Eu nu cred că mai e român în România care să nu înţeleagă că lipsa unui prim-ministru desemnat în această campanie din partea PSD echivalează cu propunerea domnului Dragnea pentru a obţine calitatea de prim-ministru. Practic, domnul Dragnea refuză să-şi asume calitatea de prim-ministru din pricina problemelor pe care le are, dar cu toţii ştim că asta va fi desemnarea”, a afirmat liderul PNL.
Dacian Cioloș a declarat că nu se va implica în politică până la finalul acestui mandat.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *