Ultimele Știri

Alina Gorghiu a anunțat planurile PNL pentru dezvoltarea agriculturii

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, copreședintele PNL a vorbit despre planurile pentru dezvoltarea agriculturii.

PNL vre să se concentreze pe construirea unei clase de mijloc puternice în agricultura românească și Alina Gorghiu a precizat că problema structurală a acestei importante ramuri economice o constituie valoarea adăugată scăzută.

„Avem datoria să ne concentrăm și să construim o clasă de mijloc puternică în agricultura românească. În acest moment, clasa de mijloc în agricultură este slabă. Avem, pe de o parte, ferme mari și foarte mari și, pe partea cealaltă, avem sute de mii de gospodării agricole cu unu, două, trei hectare, dar nu avem o clasă de mijloc puternică. Cred că acesta este unul din obiectivele extrem de serioase și rezonabile pe care un guvern trebuie să și-l propună. (…) Am realizat cu toții că performanța în agricultura românească depinde și va depinde în bună măsură de punerea în comun a resurselor pe care le avem, de stimularea formelor de liberă asociere în agricultură, de crearea unor grupuri de producători care nu doar produc, ci intră într-o relație directă și profitabilă cu consumatorii”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a menționat că provocarea pe care PNL o are acum este aceea a valorii adăugate scăzute din acest sector, în condițiile în care nu se reușește crearea unui sector de prelucrare puternic pentru produsele agricole.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*