Ultimele Știri

Alina Bica: Sunt o femeie de succes în continuare, nu am ce să-mi reproșez

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, plasarea Alinei Bica în arest la domiciliu. Fosta șefă DIICOT nu prezintă un risc pentru desfășurarea achetei, după părerea magistraților, prin urmare ea a ieșit din penitenciarul unde a stat aproape cinci luni.

Ea se afla în detenţie din 22 noiembrie, când a fost arestată în primul dosar deschis de DNA pe numele ei.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

 Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

„Din lumea mea nu fac parte denunțuri și infractori. Eu am rămas plăcut surprinsă de ceea ce am găsit aici, din perspectiva modului de organizare a penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum, nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun e adevărat. Cu certitudine sunt condiții mai bune decât în Arestul Central. Dacă știam, veneam de la început ”, a spus fosta șefă DIICOT.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*