Ultimele Știri

Alina Bica și Adrian Videanu neagă că s-ar fi cunoscut vreodată

Alina Bica și Adrian Videanu declară că nu s-au cunoscut niciodată personal, cu atât mai puțin să lege o relație de prietenie. Audiată la instanţa supremă în dosarul în care este judecată pentru favorizarea lui Adrian Videanu, Bica a spus că nu avea o relaţie de prietenie cu politicianul, pe care îl ştia din Parlament, că i s-a părut arogant şi că l-a întrebat pe procurorul de caz de ce nu a cerut arestarea lui.

Alina Bica a fost audiată joi la instanţa supremă în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu pentru ridicarea sechestrului de pe 80 de acţiuni ale lui Adrian Videanu, ce se aflau în posesia copiilor acestuia.

Bica a arătat că nu a avut vreodată vreo relaţie de prietenie cu Adrian Videanu, că nu i s-a cerut să intervină pentru acesta şi de altfel nici nu a făcut-o la vreo solicitare directă sau indirectă.

Ea a explicat că, după ce a fost numită procuror-şef al DIICOT, a cerut o recenzie a dosarelor la care nu se lucra, între alte cauze atrăgându-i atenţia dosarul Romgaz. De aceea, ea l-a convocat pe procurorul de caz la o discuţie, pentru evaluarea cauzei şi pentru a vedea dacă se poate înainta cu ancheta.

„Am pus în discuţie inclusiv arestarea (lui Videanu, n.r.). Regret că trebuie să audă asta, dar îl întrebam pe procuror cum e posibil să arestăm pe evaziune, şi pe spălare de bani să lăsăm în libertate”, a spus Alina Bica în sala de judecată, unde era prezent şi fostul ministru al Economiei.

De altfel, și Adrian Videanu a declarat, joi, la instanţa supremă, că nu a avut niciun fel de discuţie şi nu avea nicio relaţie cu Alina Bica, iar decizia acesteia de a ridica sechestrul pe cele 80 de acţiuni pe care le transferase copiilor nu l-a surprins, întrucât făcuse toate demersurile în acest sens.

”Nu puteam fi complicele la abuz a unei persoane pe care nu o cunoşteam şi cu care nu aveam nicio relaţie. În perioada decembrie 2008 – 2 septembrie 2010, am văzut-o în Guvern. De atunci nu am mai văzut-o vreodată până la acest proces. O vedeam doar acolo şi strict în scop profesional. Nu am avut niciun fel de discuţie cu ea. Când în dosarul DIICOT mi s-a spus că s-a pus sechestru pe bunurile mele am făcut o singură cerere. S-a pus în septembrie şi am făcut cerere în octombrie (2013, n.r.)”, a declarat Videanu în faţa instanţei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*